Sorteergrijpers

SOR voor verladen en sorteren van losse en vaste materialen.

Sorteergrijpers
Technische tekening Sorteergrijpers
Afbeelding Sorteergrijpers
Afbeelding Sorteergrijpers

Speciale eigenschappen sorteergrijpers:

G= Geperforeede schalen 

M= Mechanische rotator
H= Hydraulische rotator
D= Draaikrans rotator   


De GR 55/30 FF rotator standaard gebruikt bij de SOR 35 t/m 125 heeft een inwendig ventiel welke olie doorlaat als er eenzijdig gewicht hangt aan de rotator, dit is om interne beschadigingen te voorkomen. Gevolg is dat de grijper kan verdraaien als de bedieningshandels "neutraal" staan.

Een extra functie op uw kraan.

Om te kunnen roteren heeft u twee extra functies nodig op uw kraan. Meestal bezit u er al een, de tweede kunt u simpel weghalen bij de zwenkarm. Deze aansluiting maakt u onder uw bodemplaat (voetplaat) van uw kraan. U koppelt de zwenkarm los en laat de oliestroom lopen via een 6/2 ventiel. Hierdoor wordt de olie naar de zwenkcilinder gesplitst d.m.v. een 12 volt stroom, welke weer wordt gestuurd door een schakelaar. De nieuw verkregen oliestroom laat u via het balhoofd langs de arm d.m.v. een hydrauliek slang tot vooraan de giek lopen. Daar sluit u deze af met een snelkoppeling.

Uw extra functie is nu beschikbaar.

Het 2/6 ventiel welke u simpel onder uw bodemplaat kunt bevestigen. alle aansluitingen zijn 1/4 of 3/8 draad.
zie  Ventiel - Eurograb 

Uw 2/6 ventiel niet zelf inbouwen? Dit kunnen wij voor u verzorgen, bij ons op de zaak in Nederhorst den Berg. Afhangende van uw type kraan van 1,5 tot 6 ton) betaalt u daarvoor bij ons niet meer dan € 1100,- deze prijs is in combinatie met de aanschaf van een nieuwe sorteergrijper, incl. slangen tussen uw grijper en uw aansluiting. Lichtere kranen prijs afhankelijk van het type kraan.

Bestellijst

Uw winkelwagen is leeg.